Ketaus keptuvė su mediniu padėklu Brizoll HoReCa 16 cm

Prekės kodas: HORECA 16

Turimas kiekis: Prekės pristatymas 1-3 dienos

€1300 su PVM
Radote šią prekę pigiau? Nurodykite kur radote ir pradėkime derėtis
Gamintojas: Brizoll

Savybės:

  • Ketaus indai Brizoll «HoReCa» puikiai tinka produktams, kuriuos reikia ilgai kepti, pavyzdžiui, mėsai. Ketaus keptuvėje kepamų produktų nebūtina dažnai maišyti. Be to, jos yra pačios storiausios, nebijo įbrėžimų ir aukštos temperatūros, ilgai išlaiko šilumą.
  • Dėl specifinės ketaus struktūros tai sunkiai įšylantys, bet atlaikantys labai aukštą temperatūrą ir ilgai palaikantys šilumą indai, tinkantys kepti bei troškinti. Šiuose puoduose patartina gaminti ilgai verdamus ar kepamus patiekalus: kepti žąsį, antį, kalakutą ar gaminti plovą. Juose iš mėsos neišgaruoja vanduo, todėl ji būna daug sultingesnė ir skanesnė. Šie puodai yra gana sunkūs, pasižymi ilgaamžiškumu, tinka visų tipų viryklėms. Panaudoję ketaus indą, jį nusausinkite ir ištepkite aliejumi. Tokiems indams prižiūrėti ir plauti netinka šveitikliai
  • Dar vienas ketaus indų naudojimo pliusas yra tas, kad jūs išvengiate kontakto su kenksmingomis medžiagomis, kurių yra nepridegančių keptuvių dangoje. Kenksmingosios medžiagos garų pavidalu formuojasi, jeigu tefloninė keptuvė kaitinama ant stiprios ugnies. Jų gali patekti ir į maistą, jeigu naudojama keptuvė, kurios paviršius yra pažeistas. 

Techniniai duomenys:

  • Skersmuo - 16 cm,
  • Aukštis - 2.91 cm,
  • Svoris - 1.35 kg,
  • Tūris - 0.44 L
  • Dugno storis - 4.5mm
  • Sienelės storis - 3.5 mm 
  • Suderinami viryklių tipai - Dujinė, Elektrinė, Indukcinė, Stiklo keramika
  • Medžiaga - Ketus 

Ketaus indų paruošimo naudojimui būdas

Ketaus indai be dangos pagaminti iš natūralių ekologiškai švarių medžiagų. Ketus yra vienas iš geriausių ir tinkamiausių medžiagų indų gamybai. Tokie indai gali būti ilgai kaitinami aukštose temperatūrose, neišskiria toksinių medžiagų, ilgai išlaikantys šilumą, praktiški ir pasiruošę tarnauti Jūsų virtuvėje dešimtmečiais.
Ketaus indai be dangos tinkami keptų ir troškintų patiekalų gamybai visų tipų viryklėse.

Šioje instrukcijoje kalbama apie būdą, kaip paruošti naujus ketaus indus naudojimui ir atnaujinti senus.

Ko mums reikia:

  1. Buitinė virtuvinė viryklė, pageidautina, su elektrine orkaite.
  2. Dvi švarios buitinės kempinėlės iš porolono.
  3. Šepetėlis tepimui aliejumi (galima naudoti ir buitinę kempinėlę iš porolono).
  4. Rafinuotas augalinis aliejus. Pageidautina, alyvuogių aliejus, „kepimui“, bekvapis.
  5. Popieriniai rankšluosčiai.
  6. Stambi akmens druska. Reikia daug druskos, jeigu norite paruošti ketaus puodą naudojimui arba jį atnaujinti.
  • Rankenėlės iš bakelito ir iš tankios medienos yra atsparūs temperatūrai, tačiau trukdys, todėl nuimame ir padedame į šalį.
  • Pirmiausia, kiek tai įmanoma, reikia išplauti ketaus indą po šiltu vandeniu, naudojant kempinėlę. Kempinėlė iš karto pasidarys juoda dėl gamykliniu būdu padengtos alyvos, skirtos apsaugoti metalą.
  • Nudžiovinkite vandenį.
  • Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite iki 180°C.
  • Leiskite ketaus indui įkaisti ant viryklės. Nustatykite aukštą temperatūrą (kiek mažesnę, nei maksimali temperatūra, ir kiek didesnę, nei vidutinė). Kai indas pradės kaisti, jis pradės skleisti stiprius dūmus. Būtina pilnai išdeginti ketų, kol dūmai nustos skleistis.
  • Per šį laiką indas palaipsniui keis spalvą iš juodos į natūralią tamsiai pilką spalvą, charakteringą ketaus nuodegoms. Pakaitinę indą pastebėsite, kad gamykliniu būdu padengta alyva pradės aktyviai garuoti. Teisingai paruošus ketaus indą šis sluoksnis, atsparus temperatūrai, pradės juoduoti ir tvirtėti.
  • Šiek tiek atvėsusį indą kruopščiai išplaukite nauja ir švaria kempinėle.
  • Pastatykite indą atgal ant viryklės, palaukite, kol šiek tiek pradžius, ir pilkite daug druskos (negailėdami) ant indo. Dabar iš lėto, tačiau kruopščiai laikome indą ant vidutinės ugnies. Druska turi lengvai pagelsti. Jeigu druska pradėjo „sproginėti“ – nuimkite indą nuo viryklės.
  • Jeigu druska sproginėja pernelyg greitai, sumažinkite temperatūrą. Laikykite indą su druska mažiausiai dešimt minučių.
  • Tai labai svarbu, ypač tuo atveju, jeigu indas buvo pažeistas. Druska ištraukia ir sugeria viską, kas nereikalinga, nuo indo paviršiaus.
  • Pašalinkite druską. Pakartotinai atvėsusį indą dar kartą praplaukite po tekančiu vandeniu.
  • Ištieskite popierinius rankšluosčius. Laikydami indą ant viryklės išdžiovinkite jį, tačiau nenaudokite stiprios ugnies – tereikia truputį pakaitinti ir galutinai išdžiovinti.
  • Dabar nuo ketaus indo pilnai pašalintas gamyklinis sluoksnis ir apsauginiai tepalai. Pradėkite tepti indą aliejumi.
  • Nuimkite ketaus indą nuo viryklės, leiskite jam šiek tiek atvėsti ir dar itin šiltą indą (labai svarbu, kad indas nebūtų šaltas!) kruopščiai patepkite aliejumi. Nepalikite jokios nesuteptų vietų, kampukų ir iškilimų. Likusį aliejų, patakas ir klanelius pašalinkite, naudodami sulankstytą popierinį rankšluostį. Jūs pastebėsite, kad šilto ir sauso ketaus padengimas aliejumi prilygsta sausos odos tepimui kremu. Aliejus užpildo visas poras ir, tiesiogine šio žodžio prasme, susigeria akyse.
  • Laikinai padėkite išteptą aliejumi indą ant popierinių rankšluosčių, ir pakartotinai patepkite patakas.
  • Apverskite indą (tai svarbu! Dugnu aukštyn, kad aliejus galėtų laisvai tekėti į apačią) ir įkiškite į orkaitę, įkaitintą iki 180°C. Prieš tai padėkite folijos lapą, kad vėliau netektų plauti nutekėjusį aliejų.
  • Uždarykite orkaitę ir laikykite ketaus indą mažiausiai 3 valandas. Kuo daugiau – tuo geriau.
  • Per šį laiką aliejus išdžius ir sudarys tvirtą apsauginę plėvelę.
  • Norėdami pasiekti kuo geresnio efekto – pakartotinai patepkite aliejų ir laikykite orkaitėje.
  • Galiausiai gausite gražų, juodą indą (priklausomai nuo parinkto aliejaus ir kaitinimo orkaitėje laiko, spalva gali būti gelsvoka, tačiau panaudojus indą kelis kartus maisto ruošai, spalva pasikeis). Rezultatas – prie indo nepridegantis maistas, kaip tai būna, naudojant indus su brangiu nepridegančiu paviršiumi. Tokiu būdu paruoštą indą nėra būtina papildomai tepti aliejumi, siekiant apsaugoti jį nuo rūdžių. Toks indas Jums ilgai tarnaus.

Ketaus indų naudojimo taisyklės:

  • - Nelaikykite maisto ketaus inde, kadangi dėl to gali sumažėti apsauginis sluoksnis ir indui gresia korozija.
  • - Nenaudokite agresyvių valiklių, o taip pat valiklių, kurių sudėtyje yra chloras, šarmai ir rūgštys.
  • - Nenaudokite metalinių kempinėlių ir abrazyvinių valiklių.
  • - Neplaukite indaplovėse.
  • - Nenaudokite mikrobanginėse krosnelėse.
  • - Neleiskite ketaus indams staigiai įkaisti ir staigiai atvėsti, nenaudokite šalto vandens atvėsimui (nerekomenduotina).
  • - Po naudojimo išplaukite po šiltu vandeniu, naudodami minkštą valiklį, ir nusausinkite. Iškaitinkite, atvėsinkite (kambario temperatūroje) ir patepkite gyvūniniais ar augaliniais riebalais (rekomenduotina). - Laikykite sausoje ir švarioje vietoje.
  • - Nelaikykite indo vandenyje ir kituose skysčiuose.
  • - Laikymo ir naudojimo sąlygos: saugokite indus nuo mechaninių pažeidimų ir smūgių.
  • - Ketus – tai medžiaga, kuri nėra atspari korozijai. Rūdys ant ketaus indų atsiranda dėl defekto arba pažeidimo, atsiradusio dėl netinkamo naudojimo ar priežiūros.
  • - Rūdžių dėmes lengva pašalinti naudojant metalinį šepetį ar švitrinį popierių. Pašalinę rūdis būtina iš naujo apdoroti indą (žr. instrukcijas „Ketaus indų paruošimo naudojimui būdai“).

TINKAMAI NAUDOJAMI KETAUS INDAI ILGAM TAPS JŪSŲ MAISTO RUOŠIMO PADĖJĖJAIS!

KETUS (liaudiškai špižis ar špyžius) indai pasižymi ilgaamžiškumu – įkaitintas ketus puikiai paskirsto šilumą, atlaiko aukštą temperatūrą, todėl puikiai tinka intensyviai naudoti. Nebijo prisilietimo su kitais metalais, taip pat yra neįtikėtinai atsparus. Ketaus indai ilgai palaiko šilumą, todėl šio metalo indai puikiai tinka kepimui, troškinimui bei tirštų padažui gaminimui. Šie indai Jūsų ruošiamam maistui neleis pridegti, staigiai atšalti ar prarasti maistingąsias medžiagas. Indai, pagaminti iš 100% ketaus, gali būti naudojami visų tipų viryklėms: nuo tradicinės iki indukcinės, taip pat orkaitėse ar netgi gamtoje ant laužo. Dėka ketaus, karštis paskirstomas vienodai ir pasiekiami geriausi gaminimo rezultatai. 

Daugiau informacijos gamintojo puslapyje

Parašyti atsiliepimą
Rašyti
Skambinti